OM OMICRON

Vi har kunskap, vi bryr oss och vi hjälps åt!

Vi ett personalägt, publikt aktiebolag som bildades 1981.
Vi har också ett aktieägarprogram för anställda.
Företaget delades upp i två dotterbolag under Omicron Development 2018: 

     Omicron Nord AB i Umeå
     Omicron Ceti AB i Stockholm

Våra värderingar sammanfattas i tre punkter:

  • Kompetens
    Vi har förståelse för våra kunders verksamhet och djup kunskap om använd teknik. Vi är lyhörda och flexibla så att vi på bästa sätt kan lösa uppgiften.
  • Kvalitet
    Våra tjänster och åtaganden uppfyller alltid ställda kvalitetskrav. Vi värdesätter att leverera med hög kvalitet.
  • Ansvar
    Ett uppdrag som vi åtar oss fullföljs. Vi tar hjälp av varandra och lär oss av varandra för att lösa uppgiften på bästa sätt: nyexaminerade lär sig av seniora anställda och seniora lär sig av nyexaminerade!


Omicron har ett Ledningssystem för informationssäkerhet som är baserat på ISO 27001.

Vår integritetspolicy hittar du här.

Att arbeta hos oss

Vi har kunskap, vi bryr oss och arbetar tillsammans!
Omicron är ett personligt konsultföretag där vi bryr om oss varandra.

Som Omicronkonsult kommer du att delta i projekt som är både utmanande och utvecklande. Du kommer att arbeta nära kundens verksamhet och samtidigt få arbeta  med den senaste tekniken.

Det ska vara roligt att arbeta!  Du ska hela tiden känna att du utvecklas, får lära dig nya saker och får nya erfarenheter tillsammans med dina kollegor. Vi tycker om att arbeta tillsammans i team i nära samarbete med våra kunder. Vi lär av varandra och letar gärna efter nya lösningar som kan utmana de vi redan har!

Det finns mycket samlad teknisk kompetens och erfarenhet inom Omicron. Du kommer att utvecklas och bli en ännu duktigare utvecklare genom att delta i projekt, utbildningar och mentorskap. Vi är också nyfikna på att få ta del av den kunskap och erfarenhet som du har med dig!

Här berättar Bonny om sitt uppdrag:
“This is a job that really makes me proud”, he says. “With RMD we develop and sell a comprehensive platform for real-time analysis and monitoring of both rolling stock and in next step the infrastructure. Our solution makes up the hub for data collection and analysis – and makes it possible to manage all types of assets proactively and predictively.”

Läs mer på vår kunds hemsida om hur RMD tycker att arbetet fungerar med vårt team.

 

Några ord om hur det är att jobba som konsult på Omicron:

Magnus (Systemutvecklare,  27 år, tid på Omicron: 3 år)
"Jag började på Omicron direkt efter min masterutbildning i Datateknik på KTH. Tack vare den nära och öppna relation som vi på Omicron har med våra kunder så öppnades möjligheten för mig att snabbt få förtroende och komma in i stora och roliga projekt. Väl i dessa projekt växte jag snabbt in i rollen som konsult. Mycket kundkontakt har lett till att jag har byggt ett eget förtroende som har lett till fler projekt. Mitt arbete innebär mycket frihet och eget ansvar."

Olof (Systemarkitekt, programmerare, projektledare, scrummaster, 47 år, tid på Omicron: 18 år) 
”Jag har fått utvecklas enormt på Omicron. Olika uppdrag har gjort att jag har breddat mig både vad gäller nya kunskaper och erfarenhet. Jag har fått jobba med utmanande och spännande uppdrag. Det är en stor fördel att få arbeta med friheten i ett litet bolag samtidigt som jag får jobba med de riktigt stora projekten.”

Aktuellt

Den 12 oktober var vi på D-dagen på KTH, hör av dig om du söker exjobb!

Vi besökte UNIADEN i januari. Håll utkik efter oss på olika mässor och vinn fina priser!