Teknik

Java, Linux och Open Source

Här ligger fokus på verktyg och tekniker som används för arkitektur och systemutveckling inom Open Source - som till exempel ärende-, meddelande- och versionshantering, webbramverk samt byggen och percistenshantering. 

Alla våra konsulter inom området har bred kunskap om de olika distributioner, standarder, verktyg och licensregler som förekommer inom OSS / FOSS. 
 

Microsoft - Verktyg och ramverk

Inom området har Omicron samlat sin kompetens runt utveckling av system baserade på Microsoft-teknik. Våra konsulter har en bred kunskap och förståelse för olika Microsoftverktyg och tekniker. Uppdragen vi utför åt våra kunder bidrar till ständig vidareutveckling för våra medarbetare som har specialiserat inom olika grenar.
 

Webbaserade lösningar

Våra lösningar är oftast webbaserade för ökad kompatibilitet och fungerar både i "on prem"- och cloudmiljöer, såsom Azure.
Tidigare system är implementerade i PHP, C#, Java, Python och SQL-databaser. Nyare system är implementerade i Elixir, Clojure, Node.js, JavaScript, SASS, NoSQL- och SQL-databaser, till exempel MongoDB och MariaDB.
 

Molntjänster

Att använda molnplattformar som till exempel AWS eller Azure blir allt vanligare i de system som vi levererar till våra kunder. Molntjänsterna Kubernetes och Docker är ofta en del i våra system.
 

Realtid och Elektronik

Här har vi samlat vår kompetens om verktyg och metoder för hårdvarunära programmering och inbyggda system. Företagets gemensamma kunnande täcker även in utvecklingen av hårdvara, såsom digital / analog elektronik, ruggade produkter och kraftelektronik.
 

Test- och Managementverktyg

Omicron har lång erfarenhet av test, verifiering och projektledning. Inom området Test- och Managementverktyg finns denna kompetens samlad. Här arbetar vi bland annat med verktyg för kravhantering, projektledning och test av såväl hårdvara som mjukvara.
 

Aktuellt

Den 12 oktober var vi på D-dagen på KTH, hör av dig om du söker exjobb!

Vi besökte UNIADEN i januari. Håll utkik efter oss på olika mässor och vinn fina priser!